Ademloos, De Dark Elements-serie; Jennifer L. Armentrout

Geweldig boek! Ik kan er echt niets slecht op zeggen!
De serie op zich vind ik al heel goed gevonden, zeer origineel, en Armentrout weet elk boek dan nog iets aparts te geven, eigen aan het boek.
De personages zijn niet cliché, niet stereotiep, en hun karakter verandert doorheen de boeken, heel leuk om te zien, op te volgen en zelfs te vergelijken.
Het boek leest heel vlot en je reist er precies door heen!
Layla is een fascinerend personage dat haar handelingen allemaal weet te rechtvaardigen en ookal sta je soms misschien niet achter wat ze doet (wat niet echt vaak is), toch weet ze je te overtuigen en het is gewoon onmogelijk om haar niet geweldig te vinden.
En dan heb ik het nog niet over Roth gehad – geen woorden kunnen beschrijven hoe absoluut verliéfd ik op hem ben – en Zayne –  je kan niet veel anders dan hem adoreren – , Nicolai, Dez, Danika, … Ze passen allemaal precies in het plaatje!
Alhoewel ik bang ben dat het soms een beetje te klef was, droomde ik altijd gewoon mee weg (misschien soms een béétje te klef?) en zat ik op het puntje van mijn zetel bij de vele spannende passages.
Alle gevoelens gingen heel diep bij mij –  verdriet, woede, haat, liefde,… – en het boek heeft nog lang in mijn geheugen gezeten!
Ik wilde het laatste deel niet lezen, omdat ik deze serie niet achter me wilde laten en niet wilde beëindigen, maar ik was zo verslaafd dat ik mijn protest nog geen halve dag heb kunnen volhouden!
Alhoewel niet echt normaal is dat het ondanks alles toch nog zo afloopt, heeft Armentrout me helemaal weten te overtuigen over het einde; geweldig gewoon!

Ik weet niet hoe ik dit boek kan vergelijken met de vorige twee, ze waren alle drie gewoon zo leuk om te lezen… De serie verdient meer credits en zéker een plaatje in de ‘Top 15‘!

10/10(!)
15+

(lees ook zeker het eerste en tweede deel!)

Nog eens een dikke merci aan ‘Agora Books’!
Uitgeverij: HarperCollins (Young Adult)
Pagina’s: 382