Carve the Mark; Veronica Roth

Na het lezen van Roths eerdere boeken, de Divergent-trilogie, keek ik heel erg uit naar dit boek.
De lat lag erg hoog, maar ik heb heel erg genoten!
Het is altijd heel moeilijk voor mij om een tweede serie van een schrijfster te beginnen na een geweldige eerste serie, omdat ik dan altijd schrik heb dat het goede gevoel dat ik bij die schrijfster had, vervaagt en ik wil niet dat de personages die ik eerder in mijn hart gesloten heb, verstoten worden.
Met dit boek stijgt Veronica Roth echter in mijn achting.
Ze weet me te verbazen door mij met haar creativiteit om de oren te slaan!
Het is in één woord gewoon geweldig hoe ze een heel nieuw universum weet te creëren, met nieuwe regels en gebruiken, andere talen en volkeren en het toch vanzelfsprekend laat overkomen.
In het begin leest dit boek een beetje moeilijk, ik kom niet snel in het verhaal, maar zelfs dan merk je hoe uitzonderlijk origineel en groot heel dit geheel is.
De verhaallijnen lopen heel vlot in elkaar over en Roth weet een gevoel van heimwee op te wekken naar iets wat ik niet ken; maar heel graag zou leren kennen.
Een wreedheid wordt met een soort schoonheid vermengd, een combinatie die niet vaak voorkomt maar die wel blijft hangen en een soort weemoed teweegbrengt.
In dit boek zitten geen echte levenswijsheden verborgen, maar er is wel een onderliggende laag waarover wel nagedacht kan worden en waar je wel iets van kan leren.
Het einde vond ik misschien wat teleurstellend tegenover de rest van het boek, het eindigt niet spectaculair en je weet niet wat je kan verwachten, maar niettemin kijk ik erg uit naar het volgende deel, wanneer het dan ook mag uitkomen!

Geweldig boek waar Veronica Roth haar creativiteit echt op heeft losgelaten!

9/10
15+

Dankjewel aan Uitgeverij Van Goor voor het doorsturen van een recensie-exemplaar!