De Boekendief, Markus Zusak

Wat een boek! Je kan het boek even laten rusten en daarna probleemloos terug beginnen lezen. Het wordt mooi en gedetailleerd verteld door de Dood, wat het allemaal toch wat gruwelijk maakt… Ben je een historische lezer? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Aarzel niet om het boek waar dan ook gewoon eens vast te nemen en de eerste pagina te lezen; zo merk je meteen of dit wel iets voor jou is.                                 Je moet wel geduld hebben met het eerste deel van het verhaal; je aandacht voor de mooie zinnen van Zusak heb je zeker nodig! Ook is dit niet echt een kinderboek, maar als je graag leest lukt het zeker om alles min of meer te begrijpen. Zeker niet het beste historische boek dat ik heb gelezen, maar zoals ik al zei, moet je niet twijfelen het gewoon eens vast te nemen!

Zie hier de korte inhoud van De Boekendief:

 Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller.

De Boekendief is ook verfilmd!

13+