De Ijzeren Prinses, De Helse Creaties; Cassandra Clare

Mijn hart is gebroken en terug geheeld door dit boek.
Dit prachtige derde deel is het perfecte einde van deze serie; een waardig vervolg op het al zo goede eerste en tweede deel.
Minder langdradig geschreven als de vorige twee stukken en het lijkt of Clare nog zo veel te vertellen heeft, want ze raast door als een orkaan, ze neemt ons mee op een sneltrein naar het einde en staat geen seconde stil, waardoor je van de ene verbazing in de andere valt, je hart gebroken en verscheurd wordt maar meteen daarna vervuld door liefde voor de personages.
Je ziet het al: het leest als een sneltrein en voor je het weet zit je een hele 10 minuten voor je uit te staren, nadenkend over (de soms nogal irritant naïeve) Tessa, Jem en Will.
Ik kan niet eerlijker zeggen dat ik geschokt en gegrepen was door het einde (prachtig, emotioneel en alles samenkomend), alhoewel ik het heel goed bedacht en aanvullend vond.
Het laatste deel verdiende niet een epiloog te zijn, er gebeurt nog zo veel, het is te groots voor een epiloog!
De spanning en verdriet in het grootste deel van het boek worden goed verzacht met het zoete einde, rustig en ‘romantisch’, hoewel mijn hart niet volledig tevreden was (zelfs nu ik er een tijdje later aan terugdenk krijg ik het wringende gevoel in mijn hart).
Misschien laat ik me te veel gaan in boeken, maar Clare schijft zo aangrijpend dat ik niet anders kan dan mij smijten in het boek en alles meeleven!
Ze schrijft met een tederheid voor haar personages, maar met een kracht voor het verhaal; een cocktail die voor een onvergetelijk verhaal zorgen!

Ik ben verliefd op Will, geraakt door Jem en verbonden met Tessa. De spanning drijft me naar het puntje van mijn stoel en de romantiek verwarmt mijn hart. Het einde van het boek en de serie is zo verscheurend en vertederend tegelijk, dat mijn hart bijna blijft stilstaan. Deze recensie wordt melig en melancholisch, maar ik heb dankzij Clares geweldige schrijfstijl kunnen genieten.

Hoe schrijfsters helden worden!

10/10! (duh)
15+