De Prinses, Selection-serie; Kiera Cass

Ik had niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben teleurgesteld!
Ik had erg uitgekeken naar dit boek, en het viel enorm tegen.
Het verhaal zit goed en het is altijd leuk om het verdere leven van de hoofdpersonages (hiermee bedoel ik Amerika en Maxon) te zien, maar het hoofdpersonage in dit boek verpest alles.
Het was niet te verwachten, want Maxon en Amerika – haar ouders – zij schatten van mensen, maar Eadlyn is een arrogante, kinderachtige puber die alleen aan zichzelf denkt. Ze is niet begaan met de mensen om haar heen en wil alleen het beste voor haar zelf. Zo zag ik haar in het begin van het boek.
Dit stimuleert niet om te lezen (want Eadlyn is altijd het hoofdpersonage) en het las dan soms ook wel moeizaam…
Als ik al vond in het vorige boek dat Amerika soms wat kinderachtig reageerde, wel, Eadlyn is tine keer erger!
Tegen het einde verandert ze een beetje, ze begint het zowaar door te krijgen, maar tegenover Amerika is het een achteruitgang en een echte teleurstelling!
Amerika en Maxon, Marlee, May, Aspen, Lucy, … zijn ook allemaal verandert, maar ze zijn volwassener geworden en je vindt altijd dat sprankje van in de vorige boeken nog wel terug.
De liefde tussen Amerika en Maxon wordt mooi beschreven, het is schattig, maar ze zijn allebei niet meer zo “speels” als vroeger…
Het verhaal zit anderzijds wel goed en ook het einde spreekt aan, het is bijna het beste van heel het boek, en daardoor wil je natuurlijk het volgende deel ook wel lezen. Er zijn ook wel leuke, fleurige momenten waarin alles weer leeft en je meer in de buurt van de vorige boeken zit en het een plezier is om te lezen!

Jammer, want de vorige boeken waren een voor een toppers. Het verhaal zit goed en er zijn leuke fragmenten, het is leuk om de selectie-trilogie-hoofdrolspelers terug te zien, maar al deze leuke dingen worden verzwakt door een onaangenaam hoofdpersonage…

7/10
13+

(lees ook het eerste boek)
(lees ook het tweede boek)
(lees ook het derde boek)
(lees ook een van de bijboeken)