Eerste Leven, Everlife; Gena Showalter

Showalter heeft wat mij betreft het niveau nét niet even hoog weten houden.
Alhoewel dit boek duidelijk beter is dan de gemiddelde Young Adult, heeft ze met ‘The White Rabbit Chronicles‘ de lat heel hoog gelegd.
Ik was al wel een beetje bang dat het minder goed zou zijn, omdat ik het vorige màgnifiek vond, maar ik had wel een hoge dunk van Showalter!
De schrijfster heeft haar creativiteit hier losgelaten, en op dat vlak heeft ze de vorige serie, die op nummer 1 staat in mijn top 15, overtroffen.
De personages zijn vlot en aansprekend, en je ziet een parallel met die van de Zombieland-saga: een zelfstandig, sterk meisje dat kan vechten en heel wat meegemaakt heeft maar je toch weet te charmeren, een sterke, knappe kerel die als alfamannetje voor zijn meisje zorgt, en de vriendin die geen blad voor haar mond neemt.
Ik was echter niet zo vastgekluisterd als verwacht, het wist me in het begin niet meteen mee te nemen.
Pas op, het was nog steeds een goed boek, en tegen het einde kon ik mijn ogen ook niet meer van de pagina’s losrukken!
Eens het boek op gang gekomen is, staat het niet meer stil en zit je in een onophoudelijke sneltrein van spanning en sensatie.
Je springt van het ene gevaar naar het andere, maar het zit zo ineen dat het elkaar heel vanzelfsprekend opvolgt, niet gekunsteld.
De spanning wordt echt opgedreven, en alles kwam bij het einde tezamen en er werd een knaller gecreëerd!

Ik kijk uit naar het volgende deel, naar dit boek kan dat alleen maar meer spanning en hartbrekers bevatten! Ondanks het nieuwe concept, heel origineel bedacht, is alles begrijpelijk en goed uitgelegd. Alles past samen en Gena Showalter weet door de leuke personages en haar schrijfstijl een band te creëren en het einde blijft nog eventjes door je hoofd zinderen! Niet even geslaagd als de Alice serie naar mijn mening, die was misschien uitzonderlijk goed, zelfs naar haar doen, maar toch nog een knaller!

8,5/10
15+

Bedankt Agora voor het opsturen van dit exemplaar!
Uitgever: HarperCollins
Pagina’s: 446