S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Ik ontken het niet en ik zal het ook nooit doen: ik zit in een lees dipje, zeg maar gerust lees dip.
Te veel schoolwerk houdt mij weg van het lezen, en misschien ben ik de laatste tijd ook geen goede boeken meer tegengekomen, ik weet het niet.
Feit is, dat ik veel boeken heb liggen die ik zou moeten lezen, maar mezelf er niet op toe kan leggen.

Maar dit boek heeft me uit de put getrokken!
Komt het door de aansprekende personages, de vlotte schrijfstijl of het intrigerende verhaal; ik kan er de vinger niet op leggen.
Het is in ieder geval het eerste boek in lange tijd dat ik graag las, waarin ik kon doorlezen en dat mijn aandacht wist vast te houden.
Het eerste hoofdstuk – wat zeg ik – de eerste zín sleurt je al mee in het boek, trekt je aandacht en toont dat dit geen typisch verhaal is.
Alles klopt, alles zit goed in elkaar en is logisch, hoe onlogische het misschien ook kan lijken, Bennett maakt het zo.
De sympathie die de schrijfster weet op te wekken, alleen al op de eerste pagina, toont dat ze een fantastische schrijfstijl heeft, en hele goede, aansprekende personages.
Er zit diepgang in het boek, en spanning, veel spanning, ongeloof, shock,… eigenlijk alles wat Greer voelt. Het ligt bijna óp de bladzijden, zo aanstekelijk is het.
Alles is perfect voor te stellen, ik wandel bijna zelf rond in de gangen van het (ahum) huis en ook al doe ik dat niet, het is zo filmisch beschreven dat ik ook ontzag voel.
Ik vind het fijn dat vanaf het begin al duidelijk is dat het personage weet wat er zal gebeuren en soms ook bijkomende informatie geeft, het geeft een soort van veilig gevoel, alsof iemand bij je is tijdens het lezen en je leidt.
Het is geen boek over liefde, maar het bevat wat liefde, wat misschien beter is dan sommige zoetsappige romans (versta me niet verkeerd: een goed melig liefdesverhaal kan altijd een gelukkig gevoel geven).
Het einde wordt ingeleid, staat als een huis en laat hopen, verlàngen naar een vervolg!

Dit atypische verhaal zit goed ineen. Het spreekt aan, leest vlot en houdt de aandacht erbij, omdat er bijna nooit een pauze is. Er gebeurt constant iets, maar is niet zwaar, eerder luchtig!

10/10
15+


Bedankt Agora voor het opsturen van dit exemplaar!