Steenkoud, The Dark Elements; Jennifer L. Armentrout

Na het schitterende eerste boek, wilde ik niet te lang wachten om het vervolg te kunnen lezen.
Gelukkig kreeg ik al snel het tweede deel in handen, dankzij Agora Books uitgeverscentrum, en ik ben er zo snel mogelijk in gevlogen!
Steenkoud is het vorige boek zeker waard, zo goed geschreven!
Armentrout kan gewoon zéér goed schrijven, iets beters valt er eigenlijk niet te zeggen.
Het boek is super romantisch, waardoor het heel moeilijk is om het weg te leggen en ik heb elke pagina 3 keer gelezen, om al die zweverige gevoelens, die zeer goed overgebracht worden door Layla, nog maar een keer te kunnen voelen.
Alhoewel er wel wat informatie moet overgebracht worden, slaagt de schrijfster erin alles duidelijk te maken zodat de lezer geen vragen meer heeft, maar toch is er nooit één groot, saai deel met alle informatie.
De wendingen die het boek neemt, zijn nooit te voorspellen en dat maakt het boek zo speciaal, omdat hier nooit iets voorspelbaar in is (behalve de liefde, dat neem ik – natuurlijk – niemand kwalijk, en zelfs dat niet altijd).
Layla is een zeer leuk persoon om te volgen; geen kwetsbaar meisje maar iemand die echt van zich af durft te bijten en die vaak doet wat je zelf ook zou doen.
Het einde is de kers op de taart, het doet alleen maar goed aan het boek (alhoewel ik niet meer geloof dat ook maar iets er een slechte invloed op kan hebben) en het is dé perfecte afsluiter!

Ik vind dat deze serie meer credits mag krijgen, het is zéker even goed als Twilight (het mag van mij dus ook zéker verfilmd worden) en ik raad iedereen aan die een goed boek wilt lezen waar je jezelf echt in kan verliezen, dit boek te kiezen!

10/10 (!)
15+

(lees ook zeker het vervolg!)

Aantal pagina’s: 445 (waar je als een trein doorvliegt)
Uitgeverij: HarperCollins