The Fault in our Stars (2), John Green

Inderdaad, een heel mooi aangrijpend verhaal! Het is zo goed geschreven dat je zo kan meevoelen met de personages, het laat je niet los!

Een traantje wegpinken, dat is moeilijk om te vermijden! Een echte aanrader! In de film worden Hazel en Gus erg goed vertolkt, maar het boek vind ik wel veel beter. Sommige scenes in het boek waarvan je denkt dat deze een grote invloed hebben op het verhaal, worden in de film niet vertoont…

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

(nog niet overtuigd? lees dan ook de recensie van Eline)