Twilight, Stephenie Meyer

Twilight, wat een boek!

Als ik heel eerlijk moet zijn vond ik vroeger dat Twilight op niets sloeg. Het interesseerde me niet omdat het voor mij wat te vergezocht was, een beetje te veel fantasie. Wel, aan alle die dat ook vinden of vonden; we zijn fout!

Bella is een personage die je niet loslaat. Ze deelt haar gevoelens onwaarschijnlijk goed uitgelegd met ons en houdt ervan om je mee te nemen in haar wereld. Edward is juist iemand die je het liefst los zou laten, want als je hem in het dagelijkse leven zou tegenkomen, zou men flauwvallen… De meeste toch ;)… Met zijn delicate spieren, zijn betoverende glimlach en zijn prachtig verzorgde huid ben je op slag verliefd.

Genoeg gepraat over de tortelduifjes (alhoewel dit in het begin van het boek juist niet zo is), met een korte samenvatting zal ik je wat meer informeren:

Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…

Met dit eerste boek van deze topserie hoop ik je aan te zetten dit boek te verslinden en niet te twijfelen of dit wel een boek voor jou is, het is een boek voor jou! (ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan ook eens naar de recensie van Eline )

12+ Young-Adult