Veronika besluit te Sterven; Paulo Coelho

Weer absolùùt niet iets wat ik zou kiezen, maar ik ben minder teleurgesteld dan bij Heer van de Vliegen!
Alhoewel ik eerst opkeek tegen zo’n zwaar boek, heb ik het vlot kunnen lezen en heeft het me eigenlijk wel geraakt, wat ik nóóit zou gedacht hebben.
Coelho staat bekent om zijn filosofische boeken en zijn wijsheid, en die zijn beiden verwerkt in dit boek, maar op een mooie, niet te opdringerige manier. Het is aanvaardbaar en prikkelt de geest!
Veronika spreekt aan op een ongewone manier. Haar keuzes laten mensen nadenken over zelfmoord en nu ik het eens van een andere kant kon bekijken, heb ik een heel nieuwe visie hierover.
Alhoewel Coelho soms een beetje had kunnen inkorten, was het meeste mooi in evenwicht!
Door verschillende perspectieven en personages aan bod te laten komen, wordt je echt betrokken en voel je mee met alle personages.
Het vernoemen van zichzelf irriteerde op het moment; hij heeft het niet vloeiend maar zo snel aan bod gebracht dat het eigenlijk zelfs niet de moeite is om daar echt aandacht aan te schenken.
Na het lezen het nadenken, werd ik eigenlijk steeds enthousiaster en kreeg ik echte sympathie voor de personages en hun verhalen.

Het is heel hard meegevallen, maar misschien ook omdat ik er hard tegenop zag. Mooi en doet me echt nàdenken, wat ik nog niet echt veel heb gehad bij boeken. Ik weet niet of ik nog boeken van Coelho wil lezen – ik lees toch liever iets luchtigers – maar het is zeker niet erg om eens literatuur te lezen in plaats van chicklit!

9/10
16+