The Hobbit: The Desolation of Smaug

Gelijkend op de eerste Hobbit-film.
Alle personages worden zeer goed vertolkt en gespeeld, het is echt een plezier om naar de tot leven gekomen personages te kijken; ze lijken bijna exact als hoe ik ze in mijn hoofd had na het lezen!
Alhoewel er enkele personages niet voorkwamen in het boek, gaven ze een meerwaarde aan de film, ik was vooral blij om de elfen te zien, want niemand kan níét van ze houden.
Het plot is niet echt gelijkend op die van het boek, wat al te verwachten was als ze uit een boekje van ongeveer 300 pagina’s drie 3 uur lange films kunnen maken.
De makers hebben er echt àlles weten uit te persen, en door ellenlange vechtscenes kom je al gauw aan drie uur.
De wereld die Tolkien gecreëerd heeft, is prachtig gerealiseerd in de film en zo wordt het een echt plezier om te kijken en kan je je beter inleven!

Het is een zeer lange film die weinig gelijkenissen vertoont met het boek, en alhoewel het een beetje uitpersing van het boek is, geniet ik echt van het kijken naar de film. Als je het boek niet hebt gelezen, is er niets waar je je aan kunt ergeren – behalve de langdradige vechtscenes, waar je ook aan zou kunnen wennen – en wordt je helemaal verzwolgen door deze wereld!

8/10

(Kijk ook zeker naar de laatste film!)