De Schroeiproeven, The Maze Runner; James Dashner

Dit is werkelijk een spetterend vervolg op ‘De Labyrintrenner‘!
Nu is er geen echte thuisbasis, geen plaats waar de personages en de lezer zich vertrouwt mee voelen… niet dat dat erg is, nu is er meer actie want de Laarders zijn heel de tijd op pad.
De losse eindjes zijn nog niet echt aan elkaar te knopen en het is nog redelijk onbegrijpbaar, maar dat maakt het hele gebeuren gewoon heel spannend!
Er komen enkele nieuwe personages voor die moeilijk in te schatten zijn, maar die het boek meteen ook een stuk onvoorspelbaarder maken!
Alhoewel het vooral heel mysterieus is en ook nogal bizar, komen er op sommige momenten ook onzekerheid, angst en liefde voor, die voor een goede afwisseling zorgen.
Aan het einde van het boek lijkt alles weer goed, maar je weet gewoon dat niets ‘goed’ is in Thomas’ wereld, dus ben je geïrriteerd en boos (net zoals Thomas) maar ook niet echt verrast dat het dan toch niet zo uitdraait… Toch een pracht einde!

Een geweldig goed, spannend, meeslepend, top boek dat je zeker gelezen moet hebben! (het is wel nodig om het eerste boek te lezen!) Het is ook geweldig dat dit ook verfilmd wordt!

14+
9/10

(bekijk ook de film)
(bekijk ook de film van het eerste boek)