Hartenkoningin, The White Rabbit Chronicles; Gena Showalter

……………….
Kan ik het hier bij laten? Beter niet, waarschijnlijk…
Dit boek is het meest geweldige, fantastische, beste, ongelofelijke boek dat ik ooit heb gelezen! (dit klinkt overdreven, maar geloof me, dat is het zeker niet!)
Ik snap niet dat deze serie geen mega hype is; er wordt altijd gesproken over Divergent, Twilight, The Hunger Games, e.a., maar deze serie is veel beter dan al die andere te samen!
Showalter heeft zichzelf overtroffen!
Het lijkt alsof ze elk boek beter wil maken dan het vorige, en daar slaagt ze ook in! En dat terwijl het vorige deel al een topper was!
Er komt meer romantiek voor dan in de andere boeken – en dat was al veel – maar het wordt nooit klef. Ik weet niet hoe Showalter het doet, maar het lijkt alsof ze niets mis kan doen!
Verschillende soorten spanning komen aan bod, en die afwisseling is verfrissend.
De conversaties tussen de personages – met Ali meest aan bod – zijn grappig en spits.
De enkele nieuwe personages die aan bod komen, vullen het verhaal aan en lijken een lege plaats in te vullen die je ervoor nog niet gemerkt had!
Alles verloopt vlot en je vliegt (bijna letterlijk – zo snel gaat het!) door het boek!
Het scenario is zo goed en het is uitstekend opgebouwd.
Het einde is de verrukkelijke kers op de lekkerste taart, en ik ben er enerzijds wel en anderzijds niet tevreden mee; het voelt goed, maar aan de andere kant ben ik gewoon verscheurd!
Spoiler alert: je bent de eerste week (minstens) depressief, neem dat maar van me aan!
Eeeeeennn…. (trommelgeroffel…) DEZE GEWELDIGE SERIE HEEFT MARA DYER – DIE AL HEEL LANG OP NUMMER EEN STAAT – VAN HAAR TROON GESTOTEN IN DE TOP 15! Proficiat! Het is echt welverdiend!

Het is uiteindelijk toch een lange tekst geworden, terwijl ik het in enkele woorden kan samenvatten: dit is het beste boek ooit (ik overdrijf echt niet) in de beste serie ooit (nogmaals, echt waar niet) dat je zeker moet lezen! Alles past gewoon en het zal je zeker niet teleurstellen! Ik geloof niet dat ik ooit zo enthousiast ben geweest, mijn hart zwelt gewoon letterlijk op!

10/10 (ja du-huh, het staat op NUMMER EEN)
15+

(lees ook het spetterende eerste deel!)