Jager, Talon Saga; Julie Kagawa

Na de Cliff-hanger van het vorige boek (net zoals bij het eerste boek), ben ik in het volgende boek gevlogen!
Het begint meteen heel goed, wist me meteen mee in het verhaal te brengen.
Door het afwisselen van standpunt ken je iedereens gevoelens goed en ben je meer begaan met de personages, en vooral nu Ember en Garret niet bij elkaar zijn en elk verschillende dingen doen (mijn hart verkrampte nog steeds) is dat heel handig. (Ook het lezen volgens Riley en Dante is goed, maar ik ben het meeste fan van Garret en Ember)
Het is van het begin al heel interessant, maar wanneer er een plottwist komt, ben je helemaal niet meer weg te slaan van het boek; vanaf dat moment is het heel verslavend en voel je de constante druk die de personages ook voelen!
Alhoewel ik door de gebeurtenissen in het vorige boek, het niet voor Dante heb (niet onbegrijpelijk), is het wel leuk om met hem mee te leven, omdat hij heel belangrijke, ook wel interessante dingen meemaakt.
In het eerste boek was het verhaal niet zo heel origineel, maar nu is Kagawa creatief omgegaan met de personages en de gebeurtenissen die elkaar opvolgen, en daardoor is het minder eenzijdig.
Alle emoties komen eens langs; het is romantisch, en doordat er twee ‘soorten’ (moeilijk uit te leggen, hiervoor moet je het boek lezen) zijn, blijft het altijd raadselachtig.
De spanning blijft heel de tijd op de achtergrond en komt vaak naar voren, waarna het nog even nazindert.
Het beste deel van het boek, het meest verdrietig, het meest pakkend, vond ik het einde; dat heeft me echt gegrepen!

Hoewel ik nu alleen maar goede woorden gezegd heb, verdient dit boek toch nét geen tien. Op papier is het boek dit waard, maar ik heb gewoon niet hetzelfde gevoel als ik bijvoorbeeld bij ‘The White Rabbit Chronicles‘ had (wat gewoon  bijzonder goed was, dus misschien is het gewoon niet vergelijkbaar…). In ieder geval is het wel al het beste boek uit deze serie, en ik kan écht niet wachten op het volgende deel, want Kagawa weet weer af te sluiten met een inslaande bom!

9/10
14+

(Lees ook zeker Kagawa’s andere serie!)

aantal pagina’s: 416

 

Ik wil ook graag de HarperCollins uitgeverij bedanken voor die recensie exemplaar!