Team Awkward, IT-Girl; Katy Birchall

Het vorige boek was zo bizar en grappig, dat er een positieve indruk achterbleef.
Dit vervolg is minstens zo ontspannend en grappig, alhoewel ik soms wel even bedenkingen had over de geloofwaardigheid.
Alles aan het boek klopt, van het lettertype tot de kaft; alles straalt dezelfde vrolijke sfeer uit!
Birchall neemt geen aanloopje, maar vliegt er ineens in, met een grappige anekdote die je doet denken aan het gênante gevoel dat je heel het voorbije boek had.
Het boek leest heel vlot en is snel uit, omdat Katy Birchall nooit afremt, maar altijd iets nieuws te vertellen heeft, alsof ze telkens zit te wachten totdat de ene gebeurtenis afloopt om de volgende te kunnen vertellen (klinkt dit logisch?).
Ze weet alles ook ‘fris’ te houden door af te wisselen met mails en lijstjes, wat, omdat ze het in het vorige boek op precies dezelfde manier aanpakte, een vertrouwd gevoel geeft.
Het einde is heel optimistisch en geeft je een melancholisch gevoel, waardoor je het boek met een glimlach kan afsluiten.

Als er iets is wat je vooral niet moet doen bij het lezen van dit boek, is het nadenken (waar ik absoluut niets op tegen heb!) . Geen te moeilijke inhoud en schrijfstijl.  Dit is de definitie van chick-lit, waar niets te gek is en het een wedstrijdje ‘om ter gênantste dingen doen’ is, maar het is vermakelijk en je kan er om lachen!

Ontspannend op een warme zomerdag! (een winterdag is ook helemaal oké natuurlijk)

8,5/10
12+