Vogelvrij, Spellslinger; Sebastien de Castell

Met de eerste zin trekt de auteur de aandacht al, het daagt uit om verder te lezen, en het boek blijft de hele tijd op hetzelfde uitdagende niveau!
Vogelvrij is een boek dat ontspanning uitstraalt, maar waar je toch je verstand bij nodig hebt, omdat je alles mee moet volgen, soms mee moet denken; je kan niet hersenloos genieten en meelezen, wat de aandacht erbij houdt maar soms ook wel vermoeiend kan worden en waardoor ik het boek niet in één keer kon uitlezen.
De Castell heeft het zo ingenieus in elkaar gestoken dat alles lijkt te kloppen en hij laat geen enkele ruimte vrij voor twijfel of opluchting.
Wanneer er een pauze lijkt te komen en het verhaal vast lijkt te lopen, klopt hij aan met de volgende baanbrekende stunt of de volgende slimme zet, die hij geloofwaardig op poten weet te zetten door een slim en vertrouwd voelend personage als Kellen.
Het boek bevat genoeg actie, maar vóélde soms gewoon niet vlot genoeg aan voor mij.
De laatste pagina’s zijn de enige zonder spanning, héél het boek is gewoon een opvolging van complotten, gevechten en slimme trucjes, maar op het einde weet de schrijver rust te brengen, bijna sereniteit, en met wijze woorden sluit hij het boek af, wat de lezer een voldaan gevoel geeft.

Het boek is onderbouwd met wijze lessen en woorden, die door het spannende verhaal tot hun recht gebracht worden. Soms wat stroef, maar een mooi begin van een ongetwijfeld leuke serie!

7,5/10
14+


Dankjewel uitgeverij Meis & Maas voor het opsturen en onder ogen brengen van dit boek!