The Hobbit: An Unexpected Journey

Ik vraag me af waarom men de boeken nog verfilmd als het toch helemaal verschillend is! (zie ‘The Scorch Trials‘)
Allereerst wil ik zeggen dat ik het dom vind dat het boek in 3 (!) delen verfilmd is, en dan zou je toch verwachten dat ze gewoon alles hebben overgenomen, en dat het totaal verschillend is! Het volgt het boek niet en het verhaal is anders, en er komen nieuwe personages in (hierover later meer).
We weten nu wel soms wat Gandalf doet en het verhaal in de film is spannend, meeslepend en het is gewoon gewéldig gefilmd, maar toch is het jammer om zo’n klassieker te veranderen.
De Hobbit is geschreven voor ‘The Lord of the Rings’ maar hierna verfilmd. En dat is te merken.
De Hobbit is een voorboek, voor een jonger publiek en gezelliger, knusser en vriendelijk dan de vervolgserie.
Doordat Lord of the Rings eerder is gefilmd, zijn ze wat in dezelfde stijl gebleven en is De Hobbit geen knusse film met een al bij al huiselijke sfeer meer… Er komen ook personages in voor die al wel voorkomen in Lord of the Rings, maar in De Hobbit nog niet, en het is dus verwarrend als je alleen nog maar De Hobbit hebt gelezen…!

Als je het verhaal van de film naast die van het boek ligt, zal je meer verschillen dan gelijkenissen kunnen aanduiden, maar apart van elkaar zijn het allebei leuke en spannende verhalen, het één al wat duisterder dan het andere.

7.5/10

(Lees ook het boek en bekijk ook de tweede en de derde film!)